Monday, April 26, 2010

PHOTO OF THE DAY


Rindu kamu

Friday, April 23, 2010

KUMON

Lama giler saya x update blog nih. Dah bersawang kot. Kebizian melanda makanya blog nih pun sedikit terabai.

Kakak Dania dah lama request supaya saya daftarkan dia KUMON. Saya dan suami x de bantahan cuma takut Kakak x cukup masa untuk handle sume kelas2 extra yang saya daftarkan utk dia. KUMON nih pun dia dapat tau dari one of bestfren dia kat sekolah. Tuh yang dia teruja sangat.

Makanya saya buat study sikit2 psl KUMON nih. Jenguk forum2 berkaitan serta buat call ke kawan2 yang pernah n sedang hantar anak mereka ke KUMON. Banyak komen2 positif yang saya terima x kurang jugak negatif. Seriesly membuatkan saya konfius dan serba salah samada nk tunaikan hasrat Kakak atau tidak. Banyak komen negatif yang saya terima untuk subject mathematic la...untuk english so far x de masalah sgt. Ada yang kata kaedah maths di KUMON bertentangan dengan konsep pembelajaran mereka si sekolah. Ini secara x lansung membuatkan anak2 keliru. Ada pulak komen yang positif yg mengatakan secara x lansung konsep kumon memberi pendekatan serta membuatkan anak2 suka dengan angka dan mcm2 lagi la komen2 lain.

Kesimpulan yang saya boleh buat adalah. Untuk subject english saya rasa xde masalah...saya akan proceed utk Kakak...Tp untuk mathematic saya rasa so far Kakak xde problem sgt...maybe saya akan tunggu result exam arituh utk buat keputusan. Pendapat saya...saya rasa sepatutnya saya hantar anak saya ke KUMON sejak umur 4 tahun lg untuk mendalami mathematic dan menyukai angka...maybe next year saya akan start hantar Afiq ke KUMON.

Thursday, April 8, 2010

BYSI


Butik boss saya yang pertama. Bertempat di Ground Floor G-013 di Mid Valley Megamall. Tahniah buat Boss...bertambah satu lagi cabang perniagaannya. Kalo untung byk nanti blh bagi bonus lebey sket ek...hehe
Kepada penggemar fesyen (para wanita sahaja) sila la menjamu mata ye...Hari ni grand opening .... ada discount punye..Saya g ptg sikit kot...sebab td dh pi kejap hantar barang pastu larik2 balik ke opis semula sebab keje saya menimbun..

Friday, April 2, 2010

TENKIU - MADE BY MAYA


Tenkiu Maya...saya dah selamat terima pleated skirt made by maya....sure anak dara saya x sabar2 nk pakai ni. Sampai saya terpaksa ponteng main badminton ptg nih sebab dah digesa anak dara supaya segera balik sebaik sahaja tamat waktu pejabat.

Apapun mmg cantik maya. Saya suke sangat...

Note : thanks for hair clip also ye unty maya...