Monday, March 8, 2010

ANAK DARA SAYA

Dah besar kan anak dara saya. Seingat saya dulu saya pikir yg dia xkan besar2. Hehehe...tinggi pun dh paras ketiak saya. Mamanya yg rendah kot senornya...Orang kata dia nih potostet muka saya. Cuma tang kulit ikut Babah...cerah sket...lelain mmg klon saya. Perangai panas baran pun cam saya. Tp dia loving n caring (pun ikut saya...hehehe pasannnya)..

Next month birthday Kakak yg ke 7. Tgh berkira2 samada nk selebret atau pun tidak. Lama giler x selebret among mama punyr frens. Every year selebret pun just among family member jek b4 nih. Nanti la...Mama fikirkan...maybe this time kalo celebrate nk ajak kwn2 lama kt CEC dulu2. Sebabnya sampai skrg derang masih lagi contact. Sume last day arituh bg no telefon mummy memasing. Pandai sungguh derang...

Pics nih amik kt Sarawak Culture Village. Kat salah satu rumah panjang yg ada kat sana. Sewa baju nih RM10 then pulun bergambar. Afiq x join sebab time nih dia sedap tido kt bahu Mama..naik lenguh dibuatnya..

Apapun Kakak...Mama doakan Kakak membesar dengan sempurna dan mejadi anak yg solehah dan terbaik utk Mama n Babah...huhuhu...(Xleh ahh..tulis ayat2 cenggini...sure air mata nk tumpah punya...)

Friday, March 5, 2010

CROCS


Kali pertama membeli kasut yg x bertumit tinggi..huhuhu...kesedaran membeli kasut x bertumit nih datang sejak di Kuching last week. Dimana ketika niat menengok monyet org utan terganggu disebabkan saya memakai heelss. Yerla..mana saya tau nk tgk Org Utan tuh kena menapak ke dalam hutan (nama pun org Utan kan..) saya pikirkan ala2 zoo negara jek...so mcm kebiasaannya ke zoo saya layanz jek ngan heels..tetiba lak org utan xnak turun ke feeding point..maka kalo nk tgk jugak kena redah utan belantara tersebut. Suami ngan anak2 yg mmg excited x blh disalahkan..maka saya redha meredah belantara dengan heels yang runcing 5 inci...hambik ko...Itu point pertama.

Point kedua pulak. Selama ni saya merasakan saya sangat hodoh bila memakai CROCS...x kirala jenis apa. Bukan x pernah teringin nk beli...tp mmg buruk sgt nampak menda tuh kat kaki saya. Tapi semalam saya nekad mencari kasut yg nice looking, selesa n mudah n sesuai dipakai kemana2 sahaja.
Makanya saya telah menyambar Crocs Lily....berharga RM169 di OU semalam. Ada 3 colors tp SA tuh suruh saya ambik yg nih. Lebih elegant katanya..wahahaha..

So..my 1st Crocs la nih...also my first kasut yg x bertumit (selain selipar jamban dan jepun yg saya gunakan ketika memandu)

Tuesday, March 2, 2010

CUTI2 KUCHING



Sangat2 last minit sebenarnya. Mmg x plan. Kiranya ala2 serang hendap saje la nih.

DAY 1

Reach Kuching International Airport kul 9.10 a.m. Breakfast kat OTWC then amik keter sewa lalu check in di Hotel. Stay kt Hilton Kuching. Mmg tetengah bandar Kuching n amik bilik facing Waterfront. Pas mandi gerak ke Semonggok Wildlife Rehabilitation Centre utk tengok Orang Utan. Tapi rupanya musim skrg ialah musim buah maka Orang Utan tidak akan turun ke feeding point utk menikmati makanan yg disediakan. Mereka lebih senang bergerak ke tgh hutan menikmati buah buahan yg terdpt di dalam hutan.

After that gerak ke Jong Crocodile Farm. Nengok boye la pulak. Byk giler boye di sini. Sampai seriau dibuatnya.
Malam dinner di Top Spot. Makan seafud without nasik..maklumlah..saya masih on diet yer..

DAY 2
Ke Sunday Market iaitu Satok. Beli terubuk masin bebanyak buat bekalan para sahabat.
Ptgnya Ke area Santubong. Menghabiskan sehari suntuk di kaki gunung santubong serta di Sarawak Culture Village.
Senja menghabiskan masa di Waterfront menaiki river cruise serta bot penambang. Pergi ke kampung seberang membeli kek2 lapis sarawak juga buat para sahabat tersayang.
Dinner di Restoren Khatulistiwa depan Waterfront.

DAY 3
Paginya membeli belah di bazaar serta kedai2 cenderahati di sekitar Waterfront.
Tengahari siap mempacking untuk check out. Dan sempat melawat ke Muzium Sarawak sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur semula untuk menjalankan rutin harian seperti sediakala.