Wednesday, February 24, 2010

ANNUAL DINNER 2010 Part 2

Memandangkan suasana ofis ni masih meriah dengan citer2 Dinner walaupun dh 5 hari berlalu...so arini mari kita menjamu mata dengan gegambo yang sewaktu dengannya...Sebab gambo pun baru arini dpt kan...tu pun x semua kemra. Kemra big boss lom nampak lg...nk mintak takut lak rasoeh....huhuhu..

My Lady Boss aka Chris..


One of My Director... aka En. Hasni

My General Manager aka En. Azman (sama lak nama ngan my dad...hehe)

My ex- Contract Manager Mr Yap, Collegues Kak Aisyah n Mr Choong

One of My Boss/Director (HR & Admin Department) aka Jen

My Director En Noor Jan n Encik Hasni (again..)


Menung nampak...letey ekk...haha
Sekian....bosan tul la rasa bulan Feb nih..Byk giler benda nk buat...x terasa dh hujung bulan...

Monday, February 22, 2010

ANNUAL DINNER 2010

Date : 20hb February 2010
Time : 6.30 p.m. till 11.30 p.m.
Venue : One World Hotel, Bandar Utama

Last week berlansung Annual Dinner untuk syarikat tempat saya bekerja. Saya merupakan antara yang terlibat menjayakan program ini. Dari pagi sampai ke malam x berhenti2. Nak makan pun rasa x selesa. Baru suap sesudu dh kena panggil. Gayanya cam mak pengantin pulak.


Hubby x dpt turut serta pada saat2 akhir. Ada urusan yg perlu diselesaikan di rumah. Makanya saya bersendirian dan hanya ditemani oleh rakan2 sekerja. Wat to do....masing2 ada tanggungjawab kan. Small matter je bagi saya walaupun ada sikti rasa ..sob...sob...huhuhu..


Saya dpt 2 hadiah lucky draw iaitu steam iron (Panasonic) ngan Cooker Multipurpose (Panasonic). Jadila dr xde lansung kan...


Tema malam tuh pakaian kebangsaan. Awalnya saya nk pakai kebaya lace yg saya nampak dr sebuah butik. Namun saya mengubah keputusan di saat akhir kerana tidak mahu kelihatan terlalu menonjol...so..pakai jek la apa yg ada...

Thursday, February 4, 2010

SEBULAN

Diam x diam dah sebulan hari persekolahan berlalu. Maknanya dah sebulan jugak Kakak bersekolah di SJKC Han Ming tersebut. Alhamdulillah...setakat nih semua berjalan lancar sepertimana yang di rancang.

Dan selama sebulan itu juga la saya mengambil peranan menghantar Kakak pagi2 ke Bright Kids dan menjemput Kakak petang2 di sekolah. Kalau org lain lebih selesa membiarkan anak dijemput org transporter dll berbeza dengan saya yang memilih untuk menjemput sendiri di sekolah. Yela... keupayaan kita x sama kan. Ada yang bekerja jauh dsbgnya...so nak x nak terpaksa meminta khidmat org ke 3. Bukan bermakna x sayang anak or sebagainya...Mak Bapak mana x sayang anak oii...Binatang pun tau syg anak kan..

Berbalik semula kepada kisah sebulan td sebab ala2 dh lari dari tajuk kan...Sebulan jugak la saya merelakan diri bersesak2 di gate C SJKC Han Ming tersebut. Mcm2 bau jugak yg dihidu. Mcm2 jenis perfume mahupun versi original yg dtg dari ketiak...huhuhu...Tp x salahkan sesiapa..mcm yg saya ckp td jugak la...masing2 mempunyai niat yang sama. Memastikan org pertama yang dilihat oleh anak apabila pulang dari sekolah adalah ibu/bapa mereka...

Sebulan jugak la saya berjalan sejauh 150 meter setiap hari dari parking ke gate sekolah. Gara2 xnak kereta di block ataupun seksa nak keluar dr parking kalo parking dekat2. Actually baik utk saya jugak sebab saya dapat mengexercisekan diri saya yang terlalu manja ini. Apa x nya...buka pintu rmh cuma perlu jalan 2 tapak lepas tuh dah masuk keter...kuar keter lak...jalan 5 tapak dh masuk lift...kuar lift jalan 6 tapak dh masuk opis...masuk opis..jalan lam 5 tapak dh sampai meja...so itu sajala execise harian saya kalo saya x merelakan diri untuk diexercisekan apabila menjemput Kakak...(apa aku tulih nih ek...?)

So kesimpulannya selama sebulan ini juga saya sentiasa mengikuti perkembangan Kakak di sekolah. Saya lah antara ibu yang akan call sekolah hari2 bagi memeriksa apa2 yg patut dibuat/dibawa/dilakukan dan macam2 lg. Saya jugakla ibu yang kalut apabila masih tidak menerima jadual waktu dan tetap kalut apabila menerima jadual waktu yg 100% dalam bahasa cina. Saya jugakla antara ibu yang membawa jadual waktu tersebut ke pejabat lalu tanpa segan silu meminta boss saya menterjemahkannya utk saya. (Dia yg menawarkan pertolongan sebenarnya) Thank you boss...really appreciated....

Hakikatnya saya sangat2 berpuas hati dengan segala segi...baik daripada sudut penjagaan rapi Bright Kids utk Kakak...homework guidance...tuition...e-learning...dll..juga untuk pick up arrangement yg dibuat oleh pihak sekolah dan juga peningkatan yg dibuat oleh Kakak...Love u Kakak...keep it up okey...