Thursday, January 28, 2010

BABAI....

En Somi tiada di kawasan liputan. Ke KK atas urusan bisnes. Dihantar oleh saya ke LCCT pagi2 td. Balik Ahad pagi. Awalnya rasa nk merajuk jugak. Tp bukan salah dia pun. Saya yg x available utk mengekori dia. Dgn ISO Audit yg belum setel tambahan pula saya merupakan DMR bg syarikat. Dengan Kakak yg bersekolah...so mmg xleh nk follow la. Nasib en somi menggantikan dgn cuti-cuti mesia yg x kurang hebatnya sebagai ganti...Luv U Bebeh......

Bosanla pulak xde Babah....huhu..lengan sapa saya nk tumpang titun malam nih ek...? Dahla ada citer Jangan Tegur mlm ni...huhuhu....

Wednesday, January 27, 2010

FROM SEPANG GOLD COAST WITH LURVE

Date / Time : 24 Jan 2010 (Sunday)

Venue : Bagan Lalang & Sepang Gold Coast Resort



Bangun pagi seawal jam 8 pagi. Prepare utk masak apa yg patut utk di bawa sebagai bekalan. Saya masak bihun goreng, nasi goreng, ayam goreng, nuggets, karipap dan kek cekelat. Hubby bersihkan kemah yg dipinjam dari adik tersayang. Plan nk pasang khemah sambil rehat2.

Bertolak jam 11.30 pagi. Sampai sana dalam kul 12.30 tgh. Pasang kemah. Anak2 request main pasir, layang2 dan belon as usual la kan. Saya melepak di dalam kemah sambil baca2 buku (konon2nya).



Wajah2 ceria dpt bermain pasir yg diidam2kan...



Si kecik 1st time naik kuda. Sgt excited...




Nyamannya suasana di sini








Kat sini sambil makan leh tgk sunset....tp saya cuma sempat makan saje...x dan nk tgk sunset



Walk way yg sungguh nyaman dgn pepohon hijau

Friday, January 22, 2010

JIWA KACAU...

Seseorang telah membuatkan jiwa saya agak kacau.... Saya mempunyai peruntukan untuk membeli sepasang sahaja kain untuk bulan ini. Sebabnya....3 pasang sekarang berada di tangan Buyong dan sedang di jahit (yg tuh stok for Jakel with Lurve). 2 pasang pulak masih di tangan saya...from MayaSilk Mydin MITC Melaka also with Lurve. Makanya saya hanya perlu memilih CUMA sepasang (dengan izin suami tersayang) sahaja. Diulangi CUMA sepasang okehh..









Wahai Elin....kamu sangat nakal......duit dh di transfer..nanti saya beritau yang mana pilihan hati okey....by Today jugak...
Sapa2 yg baik hati tlg pilihkan utk saya....

Thursday, January 21, 2010

CNY HOLIDAY

2 ari lepas dapat Memo dari SJKC Han Ming. Dalam Memo tuh mentioned yang sekolah akan bercuti since 13 Feb 2010 to 21 Feb 2010. Of course cuti CNY lah kan...nama pun skolah cina...yg tuh xde masalah lansung bagi saya. Cuma Item kedua menyatakan bahawa akan ada replacement class untuk 2 hari cuti tersebut iaitu pada 23 Jan 2010 dan 6 Feb 2010. As usual of course la hari Sabtu menjadi pilihan...xkan Ahad pulak kot..hehehe...Bab tuh yang bermasalah sikit bg saya...sebabnya Kakak sesi petang dan saya pulak bekerja pada hari Sabtu...Babah pulak pasti ke Kedai di Melaka...almaklumlah bisnes santan Babah masyuk giler skrg...alhamdulilllah...


Saya plan nk mintak teacher Bright Kids jek yg setelkan mcm2 ari biasa....Tup2 belum saya bersuara pagi td dpt pulak Memo dari Bright Kids yang menyatakan mereka juga akan mengadakan kelas ganti bg tuition pada hari yang sama...Alhamdulillah...nampaknya masalah saya totally telah selesai...


So saya boleh bekerja dengan aman....

Tuesday, January 12, 2010

SEMINGGU



Seminggu berlalu. Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar. Cuma minggu pertama agak kelam kabut sikit. Kelam kabut sebab prosedur menjemput anak especially budak darjah satu yg disediakan oleh Han Ming bertukar. Hari Isnin kt sini, hari Selasa kt situ pulak, hari Rabu dan kt sinun, kena hari Khamis pulak hujan lebat so kt lam dewan, Hari Jumaat sama balik ngan hari Khamis. Dahla jalan kt area sekolah tuh jem gilerr. Tp semalam semua dh ok sikit. Sebab saya reti bajet masa. Reti adjust masa kul bape nk kena sampai, kul bape parking okey sikit n kul bape baru kelas Kakak keluar.

Minggu kedua nih Kakak dh start bawak balik homework. Actually since last week pun dah ada sikit2 tp this week nampak makin bertambah. Semalam Kakak bwk balik 5 homework. 1 Bahasa Cina, 2 Bahasa Malaysia, 1 Matematik dan 1 Sains. Berjaya jugak Kakak siapkan homework2 tuh walaupun sambil menjeling citer Awan Dania kt Ch 104.

Thursday, January 7, 2010

SOUVENIR



Got sounenir from my Lady Boss. Scarft from Shang Hai...Tq Chris...lenkali g jalan2 lagi ek...Biar saya jaga opis. Dak2 nih pun mmg suka bila saya jaga opis...Hahahaha...

Wednesday, January 6, 2010

MARI MEMBACA



Lama giler x beli buku esp novel cinta...dulu rajin gak beli..tp sejak ada Afiq xde masa nk habiskan sebuah buku. Td lunch time saya ke book shop mencari buku2 utk Afiq lalu ternampak novel latest Aisya Sofea. Saya mmg minat hasil penulisan Aisya Sofea...so saya beli memandangkan saya mempunyai cukup masa utk mengkhatamkan buku tersebut sebab saya sudah ada Bibik baru hehehe..

Tuesday, January 5, 2010

DARJAH 1



Nama Murid : Nur Dania Irdina Mohd Khairul Amri

Nama Kelas : 1 N

Nama Sekolah : SJK (C) Han Ming


Saya hantar Kakak ke Bright Kids lebey kurang jam 9.00 pagi. Teacher2 Bright Kids yang siapkan dan hantar Kakak ke sekolah lebey kurang jam 12.45 p.m. Saya cuma menunggu di dalam dewan dan memandang dari jauh. Jam 1.00 semua murid2 bergerak ke kelas memasing saya follow dari belakang dan mengintai dari tingkap. Last2 kantoi gak dgn Kakak...dia nampak saya di tingkap. Saya bagi signal yg saya nk balik rumah dulu dan akan jemput dia kul 6.30 p.m. nanti. Dia kata okey je...

Saya bekalkan Kakak dengan 5 ketul nugget, sebotol mineral water dan rm5 sebagai duit saku setiap hari. Memandangkan sekolah tuh sekolah Cina maka saya berkali2 ingatkan Kakak supaya x membeli makanan yg dimasak seperti mee, bihun dan lain2. So semalam Kakak cuma membelanjakan rm1.80 untuk sebotol vitagen dan 2 bungkus apollo yg dibawa pulang kerumah (satu utk dia dan satu utk adik afiq)...Balance duit belanja semalam saya suruh Kakak keep lam tabung so that dia blh beli apa sahaja yg dia nak dengan simpanan tersebut...