Wednesday, October 13, 2010

BUDAK SKOLAH


Afiq panggil kakak budak skolah...bila dia nampak kakak balik jek sure dia jerit...Mama...open the gate pls..budak skolah dh balik...huhuhu..
By the way, dah hampir setahun Kakak bersekolah. Kejap jek rasa dan alhamdulillah...everything still under control. Malah much2 better. Bila saya dgr kakak ckp cina ngan kawan2 or ngan uncle sebelah rmh...sejuk perut rasanya hehehe.
Esok bermula exam utk semester akhir. Esok ada paper penulisan. Lepas tuh sambung semula 18hb. Saya x tau kenapa lama gila gapnye...tp xpe...at least saya ada lebih masa utk sama2 study ngan Kakak.
Asik2 citer psl kakak...xpe...pasni saya citer psl Adik pulak..

Saturday, August 28, 2010

LBS


Koleksi terbaru saya, pernah wujud satu ketika dulu tp ntah memana saya humbankan, sesiapa yg kecewa dgn filemnya inilah penawar

Wednesday, August 11, 2010

BAJU RAYA


Dah masuk 1 ramadhan kan, so x blh la kita start citer psl baju2 raya. Gambar di atas salah satu baju raya saya this year. Kain beli kt jakel, tempah kat butik seribu persona di danga city mall dan manik by kak arisha (ofismet iza).

Saturday, August 7, 2010

AIR TANGAN



Saya tau saya mmg xde bakat menjahit, nk jahit butang sebutir pun saya blh hantar kedai...(mmg melampau kan..) Malas pun yer sebenarnya...suami saya la yg kadang2 tlg jahitkan butang saya yg tercabut...thanks yang..

Dulu time sekolah ada subjek memasak/menjahit nih...saya dulu dok hostel...memandangkan saya x reti + malas...(padahal mmgla time tuh x retikan sebab tuh la cikgu ajar) saya sanggop pos apron ngan kurung kedah tuh pada mak saya utk dijahit..hehehe..

Ok back to photo di atas...setelah tepon sana sini tanya masih timer tempahan lg ke idak kan...xde resopon yg kata tempahan masih dibuka makanya saya mengambil keputusan utk menjahit sendiri la manik2 tuh...dgn zero skill yg saya ada...hasilnya...bole la...xdela nk kata hebat bebenar kan..janji blh pakai...tgn tuh saya x leh nk buat heavy2 sebab kain tuh lembut gilerr...

So pasni blh la saya try2 jahit manik senirik ek tak...jimat giler rupenyer yer....

Thursday, July 8, 2010

WORLD CUP 2010 pt 2

Team pilihan saya akan beraksi di pusingan akhir awal pagi Isnin akan datang setelah berjaya menewaskan Germany 1-0 awal pagi td.

Spain akan bertemu dengan Holland pada awal Isnin depan. Saya xkan lepaskan peluang utk melihat mereka beraksi. Sanggup amik EL kalo2 x larat bangun neh..

Note : Xtau kenapa tetiba jadi fanatik kt bola...sebab Saint Iker la nih kot...

Wednesday, July 7, 2010

LOLLIPOP 4 MY SWEETY


From mama with lots of luv

Alhamdulillah, Kakak dapat no 2 dalam class utk exam lepas. Dan jugak ranking no 18 utk murid darjah satu. Paling penting bagi Mama sebab Kakak berjaya dapatkan A utk semua subject dan 100 marks utk 5 subject. Terima kasih sebab buat Mama rasa bahagia sangat ye Kakak..

Seperti yang dijanjikan...hadiah utk Kakak, LG Lollipop pink color (ur fovourite color). Mama order semalam dan dh dapat arinih...Jaga bebaik tau...

Sunday, June 27, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO ME


Yang ke 31. Syukur ke hadrat illahi ke atas segala rahmat yang di berikan serta kebahagiaan di samping orang2 tersayang.

Friday, June 18, 2010

PANGKOR TRIP


Pangkor trip ni last week. From 12 june - 13 june 2010. Kami stay kat Lumut. Ahad tghari tuh baru gerak ke Pangkor. Naik boat kat jetty baru di Marina Island. Sangat selesa dan cuma 5 minit ke Pangkor. X perlu beratur dan bersesak2 dengan mereka2 yg naik from Jetty di Lumut

Wednesday, June 16, 2010

WORLD CUP 2010

Pasukan pilihan saya.......

Pojaan hati saya pulak .......

Spain antara pasukan pilihan tahun nih... saya mengharapkan kemenangan mereka malam nih... Tangkap bola bebetul tau yang....huhuhu..

Monday, June 14, 2010

BGRC @ Bukit Gambang Resort City

Dah basi gak citer nih. Nak buat cemana kan...dah bizinye ngalahkan exco wanita UMNO makanya jadila siaran tertunda. 5hb - 7hb Jun lepas saya dan family bercuti ke Bukit Gambang Resort City. Kami gerak lebih kurang jam 8 pagi dan tiba di Bukit Gambang sekitar jam 11 tghri. Bawak anak2 mandi-manda dahulu dan lebih kurang jam 3 baru check in di Carribean Bay Suite.



Kami stay kat 2 rooms apartment. 1 bilik untuk Kakak n Adik 1 lagi utk Mama dan Babah. Lepas mandi anak2 tertido kepenatan sama jugak mak bapaknya. Malamnya jalan2 ke bandar Kuantan dan keesokan harinya menyertai aktiviti2 yg disediakan such as naik kuda, naik kereta kuda, babah ngan paintballnye...dan macam2 lg la...

Anak-anak saya mmg happy giler kt sini. Maklumlah tempat baru kan...sumenya nampak cam best... Afiq request nk dtg sini lg next time...Mama...cam biasa la...okey je...janji cuti approved kan...hehe

Friday, May 14, 2010

SERIBU PERSONA

Lama giler x updet kan. Saya mmg kebizian. Sangat2 bizi sebetulnya. Tp disebabkan arinih x berapa bizi maka sempatla saya update mana yang patut.



Kebetulan hari ni saya dapat parcel dr Butik Seribu Persona di Danga Bay JB. Seronok giler tgk baju saya dh siap. Blh la saya pakai masa wedding cousin hujung Mei ni nanti. Paling seronok sebab baju nih siap dalam tempoh kurang dr 3 minggu.



Kain baju nih saya beli di Jakel Shah Alam. Hari pertama pembukaan Jakel cawangan sek. 7 S.A. Saya beli kain nih dengan harga 125.00 material chiffon yg jarang giler. Apapun saya puas hati dgn hasil kerja Seribu Persona. Ini adalah baju yg ke3 saya tempah. Kos tempahan saya kali ini adalah RM350.00 termasuk beading. Ok la kot kan..yg penting kerja mereka kemas dan saya selesa untuk menggayakannya.

Monday, April 26, 2010

PHOTO OF THE DAY


Rindu kamu

Friday, April 23, 2010

KUMON

Lama giler saya x update blog nih. Dah bersawang kot. Kebizian melanda makanya blog nih pun sedikit terabai.

Kakak Dania dah lama request supaya saya daftarkan dia KUMON. Saya dan suami x de bantahan cuma takut Kakak x cukup masa untuk handle sume kelas2 extra yang saya daftarkan utk dia. KUMON nih pun dia dapat tau dari one of bestfren dia kat sekolah. Tuh yang dia teruja sangat.

Makanya saya buat study sikit2 psl KUMON nih. Jenguk forum2 berkaitan serta buat call ke kawan2 yang pernah n sedang hantar anak mereka ke KUMON. Banyak komen2 positif yang saya terima x kurang jugak negatif. Seriesly membuatkan saya konfius dan serba salah samada nk tunaikan hasrat Kakak atau tidak. Banyak komen negatif yang saya terima untuk subject mathematic la...untuk english so far x de masalah sgt. Ada yang kata kaedah maths di KUMON bertentangan dengan konsep pembelajaran mereka si sekolah. Ini secara x lansung membuatkan anak2 keliru. Ada pulak komen yang positif yg mengatakan secara x lansung konsep kumon memberi pendekatan serta membuatkan anak2 suka dengan angka dan mcm2 lagi la komen2 lain.

Kesimpulan yang saya boleh buat adalah. Untuk subject english saya rasa xde masalah...saya akan proceed utk Kakak...Tp untuk mathematic saya rasa so far Kakak xde problem sgt...maybe saya akan tunggu result exam arituh utk buat keputusan. Pendapat saya...saya rasa sepatutnya saya hantar anak saya ke KUMON sejak umur 4 tahun lg untuk mendalami mathematic dan menyukai angka...maybe next year saya akan start hantar Afiq ke KUMON.

Thursday, April 8, 2010

BYSI


Butik boss saya yang pertama. Bertempat di Ground Floor G-013 di Mid Valley Megamall. Tahniah buat Boss...bertambah satu lagi cabang perniagaannya. Kalo untung byk nanti blh bagi bonus lebey sket ek...hehe
Kepada penggemar fesyen (para wanita sahaja) sila la menjamu mata ye...Hari ni grand opening .... ada discount punye..Saya g ptg sikit kot...sebab td dh pi kejap hantar barang pastu larik2 balik ke opis semula sebab keje saya menimbun..

Friday, April 2, 2010

TENKIU - MADE BY MAYA


Tenkiu Maya...saya dah selamat terima pleated skirt made by maya....sure anak dara saya x sabar2 nk pakai ni. Sampai saya terpaksa ponteng main badminton ptg nih sebab dah digesa anak dara supaya segera balik sebaik sahaja tamat waktu pejabat.

Apapun mmg cantik maya. Saya suke sangat...

Note : thanks for hair clip also ye unty maya...

Monday, March 8, 2010

ANAK DARA SAYA

Dah besar kan anak dara saya. Seingat saya dulu saya pikir yg dia xkan besar2. Hehehe...tinggi pun dh paras ketiak saya. Mamanya yg rendah kot senornya...Orang kata dia nih potostet muka saya. Cuma tang kulit ikut Babah...cerah sket...lelain mmg klon saya. Perangai panas baran pun cam saya. Tp dia loving n caring (pun ikut saya...hehehe pasannnya)..

Next month birthday Kakak yg ke 7. Tgh berkira2 samada nk selebret atau pun tidak. Lama giler x selebret among mama punyr frens. Every year selebret pun just among family member jek b4 nih. Nanti la...Mama fikirkan...maybe this time kalo celebrate nk ajak kwn2 lama kt CEC dulu2. Sebabnya sampai skrg derang masih lagi contact. Sume last day arituh bg no telefon mummy memasing. Pandai sungguh derang...

Pics nih amik kt Sarawak Culture Village. Kat salah satu rumah panjang yg ada kat sana. Sewa baju nih RM10 then pulun bergambar. Afiq x join sebab time nih dia sedap tido kt bahu Mama..naik lenguh dibuatnya..

Apapun Kakak...Mama doakan Kakak membesar dengan sempurna dan mejadi anak yg solehah dan terbaik utk Mama n Babah...huhuhu...(Xleh ahh..tulis ayat2 cenggini...sure air mata nk tumpah punya...)

Friday, March 5, 2010

CROCS


Kali pertama membeli kasut yg x bertumit tinggi..huhuhu...kesedaran membeli kasut x bertumit nih datang sejak di Kuching last week. Dimana ketika niat menengok monyet org utan terganggu disebabkan saya memakai heelss. Yerla..mana saya tau nk tgk Org Utan tuh kena menapak ke dalam hutan (nama pun org Utan kan..) saya pikirkan ala2 zoo negara jek...so mcm kebiasaannya ke zoo saya layanz jek ngan heels..tetiba lak org utan xnak turun ke feeding point..maka kalo nk tgk jugak kena redah utan belantara tersebut. Suami ngan anak2 yg mmg excited x blh disalahkan..maka saya redha meredah belantara dengan heels yang runcing 5 inci...hambik ko...Itu point pertama.

Point kedua pulak. Selama ni saya merasakan saya sangat hodoh bila memakai CROCS...x kirala jenis apa. Bukan x pernah teringin nk beli...tp mmg buruk sgt nampak menda tuh kat kaki saya. Tapi semalam saya nekad mencari kasut yg nice looking, selesa n mudah n sesuai dipakai kemana2 sahaja.
Makanya saya telah menyambar Crocs Lily....berharga RM169 di OU semalam. Ada 3 colors tp SA tuh suruh saya ambik yg nih. Lebih elegant katanya..wahahaha..

So..my 1st Crocs la nih...also my first kasut yg x bertumit (selain selipar jamban dan jepun yg saya gunakan ketika memandu)

Tuesday, March 2, 2010

CUTI2 KUCHING



Sangat2 last minit sebenarnya. Mmg x plan. Kiranya ala2 serang hendap saje la nih.

DAY 1

Reach Kuching International Airport kul 9.10 a.m. Breakfast kat OTWC then amik keter sewa lalu check in di Hotel. Stay kt Hilton Kuching. Mmg tetengah bandar Kuching n amik bilik facing Waterfront. Pas mandi gerak ke Semonggok Wildlife Rehabilitation Centre utk tengok Orang Utan. Tapi rupanya musim skrg ialah musim buah maka Orang Utan tidak akan turun ke feeding point utk menikmati makanan yg disediakan. Mereka lebih senang bergerak ke tgh hutan menikmati buah buahan yg terdpt di dalam hutan.

After that gerak ke Jong Crocodile Farm. Nengok boye la pulak. Byk giler boye di sini. Sampai seriau dibuatnya.
Malam dinner di Top Spot. Makan seafud without nasik..maklumlah..saya masih on diet yer..

DAY 2
Ke Sunday Market iaitu Satok. Beli terubuk masin bebanyak buat bekalan para sahabat.
Ptgnya Ke area Santubong. Menghabiskan sehari suntuk di kaki gunung santubong serta di Sarawak Culture Village.
Senja menghabiskan masa di Waterfront menaiki river cruise serta bot penambang. Pergi ke kampung seberang membeli kek2 lapis sarawak juga buat para sahabat tersayang.
Dinner di Restoren Khatulistiwa depan Waterfront.

DAY 3
Paginya membeli belah di bazaar serta kedai2 cenderahati di sekitar Waterfront.
Tengahari siap mempacking untuk check out. Dan sempat melawat ke Muzium Sarawak sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur semula untuk menjalankan rutin harian seperti sediakala.

Wednesday, February 24, 2010

ANNUAL DINNER 2010 Part 2

Memandangkan suasana ofis ni masih meriah dengan citer2 Dinner walaupun dh 5 hari berlalu...so arini mari kita menjamu mata dengan gegambo yang sewaktu dengannya...Sebab gambo pun baru arini dpt kan...tu pun x semua kemra. Kemra big boss lom nampak lg...nk mintak takut lak rasoeh....huhuhu..

My Lady Boss aka Chris..


One of My Director... aka En. Hasni

My General Manager aka En. Azman (sama lak nama ngan my dad...hehe)

My ex- Contract Manager Mr Yap, Collegues Kak Aisyah n Mr Choong

One of My Boss/Director (HR & Admin Department) aka Jen

My Director En Noor Jan n Encik Hasni (again..)


Menung nampak...letey ekk...haha
Sekian....bosan tul la rasa bulan Feb nih..Byk giler benda nk buat...x terasa dh hujung bulan...

Monday, February 22, 2010

ANNUAL DINNER 2010

Date : 20hb February 2010
Time : 6.30 p.m. till 11.30 p.m.
Venue : One World Hotel, Bandar Utama

Last week berlansung Annual Dinner untuk syarikat tempat saya bekerja. Saya merupakan antara yang terlibat menjayakan program ini. Dari pagi sampai ke malam x berhenti2. Nak makan pun rasa x selesa. Baru suap sesudu dh kena panggil. Gayanya cam mak pengantin pulak.


Hubby x dpt turut serta pada saat2 akhir. Ada urusan yg perlu diselesaikan di rumah. Makanya saya bersendirian dan hanya ditemani oleh rakan2 sekerja. Wat to do....masing2 ada tanggungjawab kan. Small matter je bagi saya walaupun ada sikti rasa ..sob...sob...huhuhu..


Saya dpt 2 hadiah lucky draw iaitu steam iron (Panasonic) ngan Cooker Multipurpose (Panasonic). Jadila dr xde lansung kan...


Tema malam tuh pakaian kebangsaan. Awalnya saya nk pakai kebaya lace yg saya nampak dr sebuah butik. Namun saya mengubah keputusan di saat akhir kerana tidak mahu kelihatan terlalu menonjol...so..pakai jek la apa yg ada...

Thursday, February 4, 2010

SEBULAN

Diam x diam dah sebulan hari persekolahan berlalu. Maknanya dah sebulan jugak Kakak bersekolah di SJKC Han Ming tersebut. Alhamdulillah...setakat nih semua berjalan lancar sepertimana yang di rancang.

Dan selama sebulan itu juga la saya mengambil peranan menghantar Kakak pagi2 ke Bright Kids dan menjemput Kakak petang2 di sekolah. Kalau org lain lebih selesa membiarkan anak dijemput org transporter dll berbeza dengan saya yang memilih untuk menjemput sendiri di sekolah. Yela... keupayaan kita x sama kan. Ada yang bekerja jauh dsbgnya...so nak x nak terpaksa meminta khidmat org ke 3. Bukan bermakna x sayang anak or sebagainya...Mak Bapak mana x sayang anak oii...Binatang pun tau syg anak kan..

Berbalik semula kepada kisah sebulan td sebab ala2 dh lari dari tajuk kan...Sebulan jugak la saya merelakan diri bersesak2 di gate C SJKC Han Ming tersebut. Mcm2 bau jugak yg dihidu. Mcm2 jenis perfume mahupun versi original yg dtg dari ketiak...huhuhu...Tp x salahkan sesiapa..mcm yg saya ckp td jugak la...masing2 mempunyai niat yang sama. Memastikan org pertama yang dilihat oleh anak apabila pulang dari sekolah adalah ibu/bapa mereka...

Sebulan jugak la saya berjalan sejauh 150 meter setiap hari dari parking ke gate sekolah. Gara2 xnak kereta di block ataupun seksa nak keluar dr parking kalo parking dekat2. Actually baik utk saya jugak sebab saya dapat mengexercisekan diri saya yang terlalu manja ini. Apa x nya...buka pintu rmh cuma perlu jalan 2 tapak lepas tuh dah masuk keter...kuar keter lak...jalan 5 tapak dh masuk lift...kuar lift jalan 6 tapak dh masuk opis...masuk opis..jalan lam 5 tapak dh sampai meja...so itu sajala execise harian saya kalo saya x merelakan diri untuk diexercisekan apabila menjemput Kakak...(apa aku tulih nih ek...?)

So kesimpulannya selama sebulan ini juga saya sentiasa mengikuti perkembangan Kakak di sekolah. Saya lah antara ibu yang akan call sekolah hari2 bagi memeriksa apa2 yg patut dibuat/dibawa/dilakukan dan macam2 lg. Saya jugakla ibu yang kalut apabila masih tidak menerima jadual waktu dan tetap kalut apabila menerima jadual waktu yg 100% dalam bahasa cina. Saya jugakla antara ibu yang membawa jadual waktu tersebut ke pejabat lalu tanpa segan silu meminta boss saya menterjemahkannya utk saya. (Dia yg menawarkan pertolongan sebenarnya) Thank you boss...really appreciated....

Hakikatnya saya sangat2 berpuas hati dengan segala segi...baik daripada sudut penjagaan rapi Bright Kids utk Kakak...homework guidance...tuition...e-learning...dll..juga untuk pick up arrangement yg dibuat oleh pihak sekolah dan juga peningkatan yg dibuat oleh Kakak...Love u Kakak...keep it up okey...

Thursday, January 28, 2010

BABAI....

En Somi tiada di kawasan liputan. Ke KK atas urusan bisnes. Dihantar oleh saya ke LCCT pagi2 td. Balik Ahad pagi. Awalnya rasa nk merajuk jugak. Tp bukan salah dia pun. Saya yg x available utk mengekori dia. Dgn ISO Audit yg belum setel tambahan pula saya merupakan DMR bg syarikat. Dengan Kakak yg bersekolah...so mmg xleh nk follow la. Nasib en somi menggantikan dgn cuti-cuti mesia yg x kurang hebatnya sebagai ganti...Luv U Bebeh......

Bosanla pulak xde Babah....huhu..lengan sapa saya nk tumpang titun malam nih ek...? Dahla ada citer Jangan Tegur mlm ni...huhuhu....

Wednesday, January 27, 2010

FROM SEPANG GOLD COAST WITH LURVE

Date / Time : 24 Jan 2010 (Sunday)

Venue : Bagan Lalang & Sepang Gold Coast Resort



Bangun pagi seawal jam 8 pagi. Prepare utk masak apa yg patut utk di bawa sebagai bekalan. Saya masak bihun goreng, nasi goreng, ayam goreng, nuggets, karipap dan kek cekelat. Hubby bersihkan kemah yg dipinjam dari adik tersayang. Plan nk pasang khemah sambil rehat2.

Bertolak jam 11.30 pagi. Sampai sana dalam kul 12.30 tgh. Pasang kemah. Anak2 request main pasir, layang2 dan belon as usual la kan. Saya melepak di dalam kemah sambil baca2 buku (konon2nya).



Wajah2 ceria dpt bermain pasir yg diidam2kan...



Si kecik 1st time naik kuda. Sgt excited...




Nyamannya suasana di sini








Kat sini sambil makan leh tgk sunset....tp saya cuma sempat makan saje...x dan nk tgk sunset



Walk way yg sungguh nyaman dgn pepohon hijau

Friday, January 22, 2010

JIWA KACAU...

Seseorang telah membuatkan jiwa saya agak kacau.... Saya mempunyai peruntukan untuk membeli sepasang sahaja kain untuk bulan ini. Sebabnya....3 pasang sekarang berada di tangan Buyong dan sedang di jahit (yg tuh stok for Jakel with Lurve). 2 pasang pulak masih di tangan saya...from MayaSilk Mydin MITC Melaka also with Lurve. Makanya saya hanya perlu memilih CUMA sepasang (dengan izin suami tersayang) sahaja. Diulangi CUMA sepasang okehh..









Wahai Elin....kamu sangat nakal......duit dh di transfer..nanti saya beritau yang mana pilihan hati okey....by Today jugak...
Sapa2 yg baik hati tlg pilihkan utk saya....

Thursday, January 21, 2010

CNY HOLIDAY

2 ari lepas dapat Memo dari SJKC Han Ming. Dalam Memo tuh mentioned yang sekolah akan bercuti since 13 Feb 2010 to 21 Feb 2010. Of course cuti CNY lah kan...nama pun skolah cina...yg tuh xde masalah lansung bagi saya. Cuma Item kedua menyatakan bahawa akan ada replacement class untuk 2 hari cuti tersebut iaitu pada 23 Jan 2010 dan 6 Feb 2010. As usual of course la hari Sabtu menjadi pilihan...xkan Ahad pulak kot..hehehe...Bab tuh yang bermasalah sikit bg saya...sebabnya Kakak sesi petang dan saya pulak bekerja pada hari Sabtu...Babah pulak pasti ke Kedai di Melaka...almaklumlah bisnes santan Babah masyuk giler skrg...alhamdulilllah...


Saya plan nk mintak teacher Bright Kids jek yg setelkan mcm2 ari biasa....Tup2 belum saya bersuara pagi td dpt pulak Memo dari Bright Kids yang menyatakan mereka juga akan mengadakan kelas ganti bg tuition pada hari yang sama...Alhamdulillah...nampaknya masalah saya totally telah selesai...


So saya boleh bekerja dengan aman....

Tuesday, January 12, 2010

SEMINGGU



Seminggu berlalu. Alhamdulillah...semua berjalan dengan lancar. Cuma minggu pertama agak kelam kabut sikit. Kelam kabut sebab prosedur menjemput anak especially budak darjah satu yg disediakan oleh Han Ming bertukar. Hari Isnin kt sini, hari Selasa kt situ pulak, hari Rabu dan kt sinun, kena hari Khamis pulak hujan lebat so kt lam dewan, Hari Jumaat sama balik ngan hari Khamis. Dahla jalan kt area sekolah tuh jem gilerr. Tp semalam semua dh ok sikit. Sebab saya reti bajet masa. Reti adjust masa kul bape nk kena sampai, kul bape parking okey sikit n kul bape baru kelas Kakak keluar.

Minggu kedua nih Kakak dh start bawak balik homework. Actually since last week pun dah ada sikit2 tp this week nampak makin bertambah. Semalam Kakak bwk balik 5 homework. 1 Bahasa Cina, 2 Bahasa Malaysia, 1 Matematik dan 1 Sains. Berjaya jugak Kakak siapkan homework2 tuh walaupun sambil menjeling citer Awan Dania kt Ch 104.

Thursday, January 7, 2010

SOUVENIR



Got sounenir from my Lady Boss. Scarft from Shang Hai...Tq Chris...lenkali g jalan2 lagi ek...Biar saya jaga opis. Dak2 nih pun mmg suka bila saya jaga opis...Hahahaha...

Wednesday, January 6, 2010

MARI MEMBACA



Lama giler x beli buku esp novel cinta...dulu rajin gak beli..tp sejak ada Afiq xde masa nk habiskan sebuah buku. Td lunch time saya ke book shop mencari buku2 utk Afiq lalu ternampak novel latest Aisya Sofea. Saya mmg minat hasil penulisan Aisya Sofea...so saya beli memandangkan saya mempunyai cukup masa utk mengkhatamkan buku tersebut sebab saya sudah ada Bibik baru hehehe..

Tuesday, January 5, 2010

DARJAH 1



Nama Murid : Nur Dania Irdina Mohd Khairul Amri

Nama Kelas : 1 N

Nama Sekolah : SJK (C) Han Ming


Saya hantar Kakak ke Bright Kids lebey kurang jam 9.00 pagi. Teacher2 Bright Kids yang siapkan dan hantar Kakak ke sekolah lebey kurang jam 12.45 p.m. Saya cuma menunggu di dalam dewan dan memandang dari jauh. Jam 1.00 semua murid2 bergerak ke kelas memasing saya follow dari belakang dan mengintai dari tingkap. Last2 kantoi gak dgn Kakak...dia nampak saya di tingkap. Saya bagi signal yg saya nk balik rumah dulu dan akan jemput dia kul 6.30 p.m. nanti. Dia kata okey je...

Saya bekalkan Kakak dengan 5 ketul nugget, sebotol mineral water dan rm5 sebagai duit saku setiap hari. Memandangkan sekolah tuh sekolah Cina maka saya berkali2 ingatkan Kakak supaya x membeli makanan yg dimasak seperti mee, bihun dan lain2. So semalam Kakak cuma membelanjakan rm1.80 untuk sebotol vitagen dan 2 bungkus apollo yg dibawa pulang kerumah (satu utk dia dan satu utk adik afiq)...Balance duit belanja semalam saya suruh Kakak keep lam tabung so that dia blh beli apa sahaja yg dia nak dengan simpanan tersebut...