Monday, November 30, 2009

BRIGHT KIDS



Ini pula tempat daycare baru Kakak Dania. Bright Kids namanya. Bertempat di Puchong Utama. Kakak akan berada disini utk sesi pagi sebelum ke sekolah pada sebelah petangnya. Saya dah start register Kakak last week lagi. Ini kerana saya nk Kakak start awal sikit iaitu pada Bulan Disember. Sepatutnya Kakak start esok tp Teacher minta Kakak start today supaya dia boleh kenal Kakak lebih lanjut. Esok Kakak akan ke Han Ming untuk sesi tuition cum orientation day. Kelas tersebut pada sebelah pagi iaitu dari jam 8.00 hingga 12.30 tghari. Selepas itu Kakak akan dijemput oleh teacher dari Bright Kids dan daycare kt sana sampai petang lebih kurang jam 6.30. Next year pulak pagi2 saya akan hantar kakak ke sini dan teacher akan uruskan Kakak untuk ke sekolah. Bright Kids menawarkan beberapa program iaitu homework guidance, tuition for 5 subject, e-lerning dan mcm2. Untuk program ini saya perlu membayar sebanyak rm350 sebulan. Ini termasuk kos menghantar Kakak ke sekolah. Semoga teacher2 disini akan membantu Kakak. Saya cuma berusaha sekadar kemampuan saya..

Thursday, November 26, 2009

REAL KIDS PUCHONG JAYA



Hari ni adalah hari terakhir Real Kids Fun Camp dan juga merupakan hari terakhir saya menjemput Kakak di CEC Puchong Jaya. Sedey sebenarnya. 3 tahun saya mengabdikan diri utk menghantar/menjemput Kakak, wang ringgit serta mcm2 lagi. Saya berharap apa yang saya buat untuk Kakak selama nih berbaloi. X blh nk ckp byk sebab saya sebak la....

Wednesday, November 25, 2009

BAJU SKOLAH...



Jangan tak tau yang saya telah selesai membeli hampir 95 % kelengkapan sekolah anak dara pada Sabtu lepas di JUSCO IOI Mall. Walaupun pada awalnya saya merasakan diri ini agak over namun sebetulnya tindakan saya adalah tepat sekali. Ini kerana pada sesi pendaftaran sekolah Ogos lalu saya telah mendaftar Kakak kelas tuition yang akan diadakan di sekolah yang sama bermula pada 1hb Disember hingga 10hb Disember nanti. Kelas tersebut juga merupakan salah satu program orientasi utk murid2 tahun satu. Kelas ini memerlukan Kakak untuk memakai baju seragam sekolah. So konfem ek saya x over atau pun poyo.

Atas nasihat seorang rakan (babe..u know who u are) Saya memilih brand Canggih. Saya membeli 3 set pinafore dan 2 set Baju Kurung. 3 pasang kasut dan juga kelengkapan sampingan seperti stokin, chemisole dan juga kapur kasut. Ada less 15% time nih...Total up less than RM250.00. Okeyla kan...sebab Babah pun yg bayar...hehehe..

Beg sekolah akan dibeli kemudian setelah mengambikira jumlah buku yang bakal dibawa oleh Kakak nanti. Sesi membeli buku pula adalah pada 7hb-10hb Disember nanti.

Apapun...sungguh2 teruja untuk melihat Kakak ke sekolah....luv u Kakak...

Monday, November 23, 2009

REAL KIDS FUN CAMP

Walaupun sesi sekolah dah berakhir namun start hari ini hingga Khamis kakak dania still ke CEC Puchong Jaya utk menyertai Holiday Fun Camp. This year program lebih menarik kerana mereka akan outing ke Ostrich Farm di N9 / KilangYakult dan Sushi King di Mid Valley.



Harap Kakak akan enjoy dgn Fun Camp kali ni sebabnya ini adalah Fun Camp terakhir bagi Kakak di CEC....

Monday, November 16, 2009

TEACHER & PARENT'S DAY

Sabtu lepas ke CEC utk sesi Parents Day. Alhamdulillah...Kakak dpt 100 marks for 3 subject iaitu Maths, BM dan BI. Cuma Mandarin Kakak only managed dpt 95 marks. Ok la kan...xde nk push2 sgt pun. Itupun dah cukup bagus bagi Mama. Komen2 dr Teacher Kuan pun amat memberansangkan Mama & Babah... Keep up a good work ye Kakak. Mama dah rasa senang hati nak lepaskan Kakak ke Standard 1 next year.



Dpt gak graduation Photo...Kelass gitu..




Komen dlm Report Card...

After that kami ke Hospital Serdang dimana anak sepupu saya admitted due to Denggi Berdarah. Get Well Soon Iman. X lupa juga buat nenek saya Puan Azimah Idris juga dimasukkan ke Wad Hospital Seremban kerana dilanggar oleh Motosikal pada Sabtu petang. Along doakan Wan cepat sembuh...


Tuesday, November 10, 2009

ANAK BAPAK

Camne bapak gitula anaknya. Suruh pose cuns bg pose gedix muka idung kembang la, apa la...hentam sajela Labu...Kejadian berlaku Pagi2 Ahad sebelum ke Wet World. Dgn x mandinya gerak ke Ayer Keroh sebab nk tgk kerja2 merenobet.

Breakfast di Uncle John Kopitiam selang beberapa pintu dr kedai/office encik suami. Kakak dania x ikut sebab masih tido ketika ditinggalkan. Anak dara tuh mmg bukan feberet dia mengekor mak pak berjalan. Pesen sapa ntah dia ikot...


Adik & Babah



Adik & Babah lg..


Feberet Mama...Toast Bread ngan Chicken Curry


MAIN2 AIR

Ahad lepas, sempena meraikan kemenangan N9 dan kekalahan Kelantan (wakakka..ade kena mengena ker...saje jek nk bg sakit ati org kan...) saya dan suami menunaikan janji dengan anak2 utk membawa mereka bermain air.

Plan asal nk ke sunway lagoon ataupun desa waterpark. Memandangkan kami tido jugak Rembau sabtu tuh maka satu2nya pilihan yang ada adalah Wet World Air Panas Pedas. Okla dari xde lansung kan...



Time baru sampai. Kul 12.10 camtu..




Babah melayan adik



3 beranak

Hubby jek pun yang melayan derang. Saya kan Datin so kena pakai spek hitam beso duk bwh kanopi sambil snap2 gambo anak2 dan suami harap maklom...

Saturday, November 7, 2009

KELANTAN vs N9

Saya menanti perlawanan bola sepak hari ini dengan penuh debaran. Akan bergegarla rumah saya sebabnya suami org kelantan dan isteri org n9. Harap2 xdela pulak kisah baling2 pinggan mangkuk etc. Karang kot lam stadium aman kt rmh pulak x terkawal. Saya dh cop TV kt ruang tamu bawah dan suami cop dalam bilik. Xleh sama2 menonton sebab konfem ada adegan ejek mengejek.

Apapun tghari nih kami akan ke Melaka sebab ada org nk renovate kedai baru kami. Bisnes ape? Nanti later saya citer k....biar dia jalan dulu...baru blh saya war2kan.

X plan nk stay kt rembau sebab hubby xnak amik risiko tgk bola kt N9. Bole gitu??...xdela...sebenarnya saya plan nk bwk anak2 main air esok. Thats Y xnak tido rembau malam nih. Apapun xde hal la ngan bola ni sebenarnya...saje jek heboh. Kot Kelate menang pun saya suka sebab saya half kelate whattt??....Kot N9 menang pulak mmg konfem la saya suka sebab negeri kelahiran saya kan...

Note : Kot N9 menang saya nk masak pulut kuning la bagi hubby makan...wakakaka..buley??

Tuesday, November 3, 2009

TUDOR FOR HUBBY




Arinih genap 10 Tahun saya mengenali suami saya. Perkenalan yang sgt simple n steady...hehehe...terus membawa ke jinjang pelamin 2 tahun lebih selepas itu. OOppss..lupa lak... kurang 3 bulan sebelum berkahwin kami bertunang dulu. Apa ayat saya nie ek..belasahla labuuu..janji sendiri paham..

Semalam saya ke One Utama bagi mendapatkan hadiah buat hubby. Hasilnya seperti di atas...menggigil nk keluar duit byr sebenarnya. Kiranya sampai sekarang masih ada saki baki gigil lagi. Cam x caya lak boleh buat keputusan mcm tuh semalam.

Demi cinta yang membara...cewahhh...geli weiii...saya buat keputusan untuk belikan benda nih....mahal okeyy...bagi saya la...tp memikirkan apa yg dia dh bagi pada saya selama nih apalah sangat ye tak...

To hubby : tolong balas saya dengan hadiah yg lebih mahal dari ini okeyyy...saya nk at least 5k above pleasee....lap u bebeh...