Monday, October 26, 2009

KAKAK'S BIG DAY

Ahad pagi saya bangun lam kul 7 pagi. Anak2 ngan suami masih berdengkur lagi. Saja xnak bangunkan sebab nk buat keje dengan aman. Masak air then masukkan dlm termos. Sediakan baju2 utk dipakai serta masukkan sepasang baju utk setiap sorang dalam beg sebagai persediaan, manala tau kot2 nk merayap kemana2 lepas tuh kan. Kakak sedar kul 7.15 trus menggelabah nk mandi. Jerit2 suruh Babah bangun sebab dia takut terlambat. She's very punctual. Love Kakak's very much.

Siapkan Kakak, siapkan adik then saya pulak bersiap sementara Babah masukkan semua barang2 ke dalam keter. Jam baru kul 8.30 tp Kakak dh muncung ckp kami dah lewat. Adeilaaa Kakak...

Perjalanan diteruskan dengan dipandu oleh map yg diprovide oleh pihak sekolah. Alhamdulillah..we managed tu reach there at 9.25 a.m. Tuh pun Kakak dah mencuka still cakap kami lewat. What to do...padahal show start kul 11.

Kami breakfast, breakfast semua CEC sediakan. Then kul 10.00 baru leh masuk lam Hall. Alhamdulillah..berkat sampai awal, so tempat duduk pun dpt yg lebih selesa dan plg penting dekat ngan stage.

Mcm biasa tgk show2 derang dan lastly convo utk bebudak Pre 3. Plg terharu sebab last2 tuh semua kids kena bagi flower kt semua para ibu memasing. Syahdu Babe...yerla...segala pengorbanan yg parents buat akhirnya terbalas juga kan...

Dan utk kesekiannya saya merasakan CEC Puchong Jaya adalah yang terbaik....Sayang all the teachers and principle...Teacher Janet Lee.


Kakak wif her classmate

Wif her beloved teacher, Teacher Kuan


Wif her best friend, Chong Jing Yee

Selesai semua kami ke Zoo Negara (sempat jugak tuh)...and spent time kt sana almost 3 hours before balik ke rumah, mandi and ZZZZZ.....penat weiii...x rest lansung minggu nih...Mana xnye..Monday - Saturday kejer, Sunday lak camnila kisahnye...

Friday, October 23, 2009

AVENT MAGIC CUP


Adik Afiq amat gemar menggigit puting. X sampai sebulan puting sure pecah sebab digigit. Makanya saya nk cuba bg dia guna Magic Cup pulak. Still beli puting jugak buatnya mamat tuh xmo guna magic cup tuh pulak. Tp budak SA tuh cakap kalo guna magic cup pun still blh guna puting tuh jugak. Apa2 la labu..

Saya beli kt kedai area opis nih jek. Ada kedai yg jual sume barang2 cenggini. Sume brand ada. DrBrowns, Combi, McLarens, apa2 lagi laa...cuma sediakan duit jekla. Kredit Kad acceptable gak...hehehe..Nama kedai tuh myBBstore.com. Senang sikit so saya x pyh nk singgah2 Jusco etc utk dptkan produk Avent nih. Lgpun kt Jusco IOI Mall stock puting 6m+ nih selalu habih.

Hopefully Afiq ok dengan magic cup nih. Kalo x biar Mama jekla guna buat milo shake...hehehe..

CONCERT & GRADUATION DAY

Ahad nih akan berlansung Concert & Graduation Day untuk CEC Puchong Jaya. Tahun ni berbeza sedikit dr tahun2 lepas. Kalau 2 tahun sebelum ni berlansung di Dewan Sivik MPPJ namun tahun nih majlis akan dibuat di Sekolah Seri Suria di Hulu Langat. Iaitu abang kepada CEC. Harap2 nye majlis akan berlansung dengan meriah macam tahun2 lps jugak.

Saya sangat2 teruja untuk melihat persembahan Kakak dan rakan2. Juga sangat2 teruja untuk melihat Kakak menerima sijil di pentas. Mana x teruja. Bapa ribu pulak dah perabih duit kt sini je. Bayangkanlah kalo bulan2 saya kena byr lebih kurang RM650 sebulan selama 2 tahun. Utk Pre 1 dulu 300 sebulan sebab xde daycare. Mahu x teruja kan...nk melihat hasil pelaburan saya dan suami..

Apapun tahun nih saya x boleh cengelat...Tahun nih saya kena stay kt lam dewan sampai habih event. Sebabnya tahun2 lepas rasa2 dah kebas bontot dan anak saya pun dah selesai perform saya akan lepak2 kt luar dewan. Cit cat dan sesi ambik gambar. Tahun nih saya kena stay sampai habih sebab nk tgk Kakak amik Sijil dia.

Kat atas adalah costume yg akan Kakak pakai waktu perform nanti. Ntah apala rupa persembahan derang saya nantikan saja.



Thursday, October 22, 2009

TOP OF THE WORLD

Such a feelins comin over me
There is wonder in most everything I see
Not a cloud in the sky
Got the sun in my eyes
And I wont be surprised if its a dream

Everything I want the world to be
Is now coming true especially for me
And the reason is clear
Its because you are here
Youre the nearest thing to heaven that Ive seen

(*)
Im on the top of the world lookin down on creation
And the only explanation I can find
Is the love that Ive found ever since youve been around
Your loves put me at the top of the world

Something in the wind has learned my name
And its tellin me that things are not the same
In the leaves on the trees and the touch of the breeze
Theres a pleasin sense of happiness for me

There is only one wish on my mind
When this day is through I hope that I will find
That tomorrow will be just the same for you and me
All I need will be mine if you are here

Repeat (*) twice

Note : Currently anak2 di CEC Puchong Jaya kena hafal dan nyanyi lagu ni utk assembly. Since before raya lagi kot x silap. Anak dara saya dh berjaya hafal semua lirik. Alhamdulillah. Syok jek dgr dia menyanyi time mandi...hehehe..

Tuesday, October 20, 2009

DAH OK

Berita baik....internet dah ok balik. Berita x baik, arini kena stay sebab big boss mintak join sesi interview utk Contract Manager. Padahal pagi tadi dh janji ngan anak2 nk ke IOI Mall pas kejer. Nampaknya kena pospon la. Kesian kt bebudak tuh...Kakak pulak esok start sekolah semula sebab since last week CEC Puchong Jaya tutup due to H1N1 case. Apapun semoga yang baik2 saja. Saya rindu sama budak2 notti tuh..Huhuhu...

Monday, October 19, 2009

DOWN

Internet yg down. Dah hampir seminggu. Puncanya kabel rosak teruk sebab bumbung bocor. Kata building kontraktor kan..memalukan jek bila 'umah' seniri bocor. Heheheh...bukan ape...x pasan senornya..sebab tempat hat bocor tuh tempat tersembunyi. Bukan setakat phone line ngan streamyx jek...Alarm pun rosak. Semua dah dibaiki cuma tinggal tunggu org t5elekom/streamyx jek dtg utk setting sume benda alah tuh. Currently terpaksa share2 broadband yg company beli. Kena gilir2. Sapa nk pakai urgent kena request. So memandangkan td saya kena reply email from Client maka saya amik kesempatan utk merapu sebentar. Banyak giler benda nk update tp x berpeluang. Email pun melambak2 x dan nak baca. Agak2 mana2 yg dh lepas tuh...lepasla nampaknye..

Bersua lagi...

Monday, October 12, 2009

DAH BOSA ANAK OMAKK...


My beloved princess. Buah hati saya dan suami dan juga seisi keluarga. Permata hati kami yang pertama. Pengikat kasih sayang antara dua hati.

Pejam celik x sangka anak dara saya dah besar panjang. Dah nak standard 1 pun next year. Mmg dah mcm anak dara sunti lagaknya. Dah boleh diharap membantu saya menguruskan rumah mahupun mengasuh adiknya.

Last week before bertolak ke JB paginya kami ke dentis utk mendapatkan nasihat doktor berkenaan gigi Kakak. Doc kata perlu dicabut supaya gigi yg sedang tumbuh tidak berlapis dengan gigi susu yang masih utuh. Memandangkan next week konsert maka kami mengambil kata sepakat utk mencabut gigi tersebut selepas konsert sahaja. yelaa..kan kesian pulak dia nk bergaya dgn gigi yg bape nk cun kan..

Apapun dia semakin dewasa. Saya semakin terasa kehilangannya. Sebab byk benda yg dia request utk buat sendiri menjadikan saya terasa diri ini makin tidak diperlukan lagi...huhuhu...

Note : pic from Seri Malaysia Johor with love..

Friday, October 9, 2009

BERTAMU DI KALBU

Kugenggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci

Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu
Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan

Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma di naluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun berpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun dihati
Bertamu di kalbu

Note : Minat gilerr lagu di atas. Rasa cam nak nanges pun ada....feeling lebey pulak pagi2 Jumaat nih..

Friday, October 2, 2009

RAYA OPEN HOUSE PT. 2

Pas layan gambo food layan gambar manusia pulak..

X semua staff ada lam gambo nih. Site staff mmg xde la. HQ staff pun separuh jek. Ada yg dh g semayang n ada yg kuar jumpa client.
Miss Yap, Me, John, Kak Aisyah & Effa

Kata nk amik gambo..suruh kite senyum..pastu dok delay2...sakat2 org..sampai muka dh kejang tahan senyum ayu...nk kena baling ngan stapler barula nk snap pic...mmg ampehh...

RAYA OPEN HOUSE

Jadi lead utk buat open house utk company. Menu simple jek janji sodap. Suke semua food. Yummy... Tq boss sebab sponsor.

Bihum Goreng, Nasi Goreng Cina, Roti Jala,
Kari Ayam

Kuih-kuih raya, Jajan2 yg terdapat
dlm hampek pack

Sate Samuri Awan Besar...menu wajib



Lemang Pak Ali, tembikai dan nasik himpit (xde dlm gambar sebab x muat)

Rendang Ayam, Kuih Lapis

Agenda utk hari ini adalah makan...makan...dan makan....

Thursday, October 1, 2009

DEKO DEKO DEKO



Bizi giler after raye nih. Bukan setakat di opis, rumah mahupun bizi lam pala otak. Kat opis ngan tender yang berkepuk2...Mmg saya bukan org teknikal, jauh engineer mahupun qs. Tp sebab saya lead admin department so scope saya adalah memastikan segala maklumat syarikat yang diberi adalah cepat dan tepat. Tugas saya sebagai PA pulak sentiasa memerlukan saya sentiasa menyebokkan diri dalam semua hal supaya bila boss tanya xdela saya terkebil2 macal cicak tercekik dodol.

Saya dan suami sedang 'gile' menghias rumah. Org hias rmh b4 raya tp saya x kisah. Ala...bukannya hebat2 sgt. Buat mana yg mampu jek. Currently kami sedang mengupah org membuat plaster ceiling utk bilik utama, bilik kakak dania dan juga bilik afiq. Dulu saya x suka sgt ngan plaster ceiling nih sebab org kate x bape baik utk kesihatan...org katela kan...tp saya belasah jugak la..maleh nk pikir panjang lg.

Bila dh buat plaster ceiling, saya tukar sekali lampu n kipas. Walaupun semua bilik dh ada ekon...namun nk jugak merasa kipas remote kontrol hehehe...Untuk bilik kakak just beli kan baby fan sebab size bilik kakak x besar mana...even ekon pun ada dah kan..kakak pun jarang tido bilik dia....utk bilik utama beli hat normal punya size. Apapun baby fan lg mahal ngko...Beli gak lampu2 yg murah2 tuh jek rega 99 hengget 2 dan 75 hengget 1. Jadila kan..sekali harung. Apapun Puchong mmg syurga lampu la...sebab murah2.

Semalam baru setel bilik utama, arini mungkin setalkan hall pulak. Jumaat mlm kena gerak balik rembau sebab x puas raye..hehe leh gitu?..next week sambung utk bilik kakak n afiq. hopefully blh siap next week sebab x larat dah nak tido berhimpit2 lam bilik bibik kt dapo nun dan ngan debu sana sini. Nasib dh xde bibik kan...Time2 nih terpikir pulak yg rmh ni cam x cukup bilik jek. Kalo tetamu dtg nk ltk mane ek? Babah...dengar x nih?...cecepatla belikan banglo 6 bilik sebijik ye...hehehe...I lap U Bah...