Wednesday, July 30, 2008

BABAH @ Hubby

Ini kisah Babah. Babah skrg diserang demam panas. Pagi td sebelum aku pi opis aku dah pesan Babah pegi klinik utk amik darah. Dah 3 ari Babah demam. Bila malam jek panas x hengat. Hinggakan aku yg dok sebelah pun terasa bahang panas badan Babah tuh. Tp Babah cam beselah, sangat alergik dgn Klinik. Tambahan pulak bab2 jarum nih. Ni SMS Babah yg aku terima lebih kurang kul 11.30 td. Rasa nak marah pun ada baca sms nih. Mcm apa ntah...

SMS Babah : Setelah bertafakur selama lebih kurang 20 minit, disini saya mengambil keputusan untuk tidak mengambil darah di atas sebab ketakutan yang melampau .... serta takut risiko jarum patah, saya lebih rela mendengar bebelan isteri saya daripada mengambil sebarang risiko di atas.

Note : Aku tatau nk komen apa bila dpt SMS nih. Kalau Kakak or Baby blh jek aku heret bwk ke Klinik. Nih Baby tua. Serabut perut aku nih.....


Note : berita terkini...kasangka panas hingga ke petang....rupanya hujan ditengah hari....aku pulak yg terpaksa MC 2 arinih gara2 diserang conjunctivitis...huhuhu....mmg bulan sakittt...

Monday, July 28, 2008

XDE TAJUK

Lama betul x update blog. Bukan x update sebenarnya....update gak...tp x sempat nk update bbetul....sume tulih isi2 penting jek dulu..so jawabnya, simpan jd pekasam...Nantilah...pas ni free sikit blhlah betulkan mana2 yg perlu.

Macam2 hal berlaku dalam 2 minggu nih. Antaranya aku sefamily muntah2....Pastu last week pulak Kakak Dania admitted sebab demam panas giler. 3 hari 2 malam kat KPMC. Dalam pada masa tuh pulak Mak Wan pun admitted kat KPJ Seremban pulak. Aku ni mcm x menang kaki tangan nak turun naik highway tuh demi menjalankan tanggungjawab sebagai anak dan juga ibu. Mana xnya...kat sini anak...kt sana mak....Tp alhamdulillah...semua dah kembali normal. Jumaat lepas Kakak dah kembali bersekolah seperti biasa. Mak Wan pulak kuar hospital tghari td.

Arinih pulak Babah diserang demam panas. Sorylah Babah...Mama x dpt nk jaga Babah....segan Mama nak MC or EL lagi sebab last week je dah bape ari Mama MC/EL kan....Mama cuma mampu monitor Babah dr opis jek. Mama kol ontime make sure Babah makan semua ubat. Semoga Babah cepat sembuh okeh.

Baby Afiq pulak alhamdulillah...sehat. Berkat susu Mama...Baby Afiq jarang dpt sakit. Baby Afiq masih menyusu badan 100%. Makan nestum ngan bubur nasi yg Mama blender. Gigi ada 8 batang. Cukup suka gigit. Masih x berjalan. Malas prektis. Harap Badan jek debab (psl tuh malas sikit kot). Berdiri pun malas gak. Sangat kededek. Kalau kena marah pandai cebik2 muka...ala2 mintak simpati.

Kerja aku pulak alhamdulillah....Lgpun skrg PT Technic dah x keje Sabtu lg. Walaupun mcm tuh balik dah lewat sikit. Kalau dulu kul 5 skrg dah jd kul 5.30. Oklah tuh....2 minggu lepas aku ke JB. Audit JN95 kat Tanjung Langsat. JN97 pun dah nak start. Memandangkan JN97 nih x lama so management decide xnak amik Project Secretary under contract mcm biasa so aku kena monitor dr HQ dan ada masanya kena ke JB. Mungkin aku pilih hujung minggu sebab aku blh ajak hubby temankan aku dan blh bawak anak2 sekali nanti.

Bibik Nia selamat melaporkan diri 20 July arituh untuk berkhidmat dirumah aku. Maksu yg tlg aku dptkan Bibik Nia nih. Walaupun dah ada Bibik namun Baby Afiq masih aku hantar ke nursery. Kakak Dania jugak masih seharian di CEC. NTahlah...aku masih belum bulat hati nk serahkan anak2 100% bawah jagaan maid nih. Seriau aku. Biarlah dalam proses percubaan nih dia setelkan kejer2 rumah dahulu. Sekurang2nya lepas aku balik keje blhlah aku melayan anak2 100%. Kalau dulu tuh terkejar2 nak cuci pakaian dan sebagainya. Yg paling best aku blh memasak dgn aman tenteram tanpa gangguan sementara anak2.

Hello Dobiku pula akan beroperasi dalam seminggu dua lagi. Bertempat di Puchong Hartamas. Aku plan nak bukak 08-08-08 nih. Aku dah mintak BIL aku yg kebetulan berguru dgn Ustaz Harun Din utk buat apa yg patut. Semoga aku berjaya dgn izin Allah.....Aminnn...aku beli bisnes nih dr org je. Semua dah ada. So senang sikit...xpyh nk set up dr mula...Later aku citer panjang psl dobi k. Oklah...Baby Afiq dah start buat lagu telenovela....nk bubumm agaknya..