Friday, October 28, 2011

GIAN

Saya godek2 pc kat opis arini. Terasa nak bukak blog balik. Lama giler x menjenguk blog. Sawang dah berjurai2. Lalang lak dah sampai ke pinggang. Cek balik last entry...mak ai..oktober 2010. Mmg ngam2 setahun la kan.

Saya terasa nak kembali memblogging. Mesti byk benda yg saya boleh cerita pasni. Dengan anak dara kesayangan saya Dania yang semakin membesar. Telatah Afiq yg sangat notty (but i luv him sooooo muchhh) dan jugak our new family member Muhammad Darees Ayran yg dah menjangkau 3 bulan usianya.

Semoga saya akan rajin mengupdate blog lepas nih. Insyaallah....

Wednesday, October 13, 2010

BUDAK SKOLAH


Afiq panggil kakak budak skolah...bila dia nampak kakak balik jek sure dia jerit...Mama...open the gate pls..budak skolah dh balik...huhuhu..
By the way, dah hampir setahun Kakak bersekolah. Kejap jek rasa dan alhamdulillah...everything still under control. Malah much2 better. Bila saya dgr kakak ckp cina ngan kawan2 or ngan uncle sebelah rmh...sejuk perut rasanya hehehe.
Esok bermula exam utk semester akhir. Esok ada paper penulisan. Lepas tuh sambung semula 18hb. Saya x tau kenapa lama gila gapnye...tp xpe...at least saya ada lebih masa utk sama2 study ngan Kakak.
Asik2 citer psl kakak...xpe...pasni saya citer psl Adik pulak..

Saturday, August 28, 2010

LBS


Koleksi terbaru saya, pernah wujud satu ketika dulu tp ntah memana saya humbankan, sesiapa yg kecewa dgn filemnya inilah penawar

Wednesday, August 11, 2010

BAJU RAYA


Dah masuk 1 ramadhan kan, so x blh la kita start citer psl baju2 raya. Gambar di atas salah satu baju raya saya this year. Kain beli kt jakel, tempah kat butik seribu persona di danga city mall dan manik by kak arisha (ofismet iza).

Saturday, August 7, 2010

AIR TANGAN



Saya tau saya mmg xde bakat menjahit, nk jahit butang sebutir pun saya blh hantar kedai...(mmg melampau kan..) Malas pun yer sebenarnya...suami saya la yg kadang2 tlg jahitkan butang saya yg tercabut...thanks yang..

Dulu time sekolah ada subjek memasak/menjahit nih...saya dulu dok hostel...memandangkan saya x reti + malas...(padahal mmgla time tuh x retikan sebab tuh la cikgu ajar) saya sanggop pos apron ngan kurung kedah tuh pada mak saya utk dijahit..hehehe..

Ok back to photo di atas...setelah tepon sana sini tanya masih timer tempahan lg ke idak kan...xde resopon yg kata tempahan masih dibuka makanya saya mengambil keputusan utk menjahit sendiri la manik2 tuh...dgn zero skill yg saya ada...hasilnya...bole la...xdela nk kata hebat bebenar kan..janji blh pakai...tgn tuh saya x leh nk buat heavy2 sebab kain tuh lembut gilerr...

So pasni blh la saya try2 jahit manik senirik ek tak...jimat giler rupenyer yer....

Thursday, July 8, 2010

WORLD CUP 2010 pt 2

Team pilihan saya akan beraksi di pusingan akhir awal pagi Isnin akan datang setelah berjaya menewaskan Germany 1-0 awal pagi td.

Spain akan bertemu dengan Holland pada awal Isnin depan. Saya xkan lepaskan peluang utk melihat mereka beraksi. Sanggup amik EL kalo2 x larat bangun neh..

Note : Xtau kenapa tetiba jadi fanatik kt bola...sebab Saint Iker la nih kot...

Wednesday, July 7, 2010

LOLLIPOP 4 MY SWEETY


From mama with lots of luv

Alhamdulillah, Kakak dapat no 2 dalam class utk exam lepas. Dan jugak ranking no 18 utk murid darjah satu. Paling penting bagi Mama sebab Kakak berjaya dapatkan A utk semua subject dan 100 marks utk 5 subject. Terima kasih sebab buat Mama rasa bahagia sangat ye Kakak..

Seperti yang dijanjikan...hadiah utk Kakak, LG Lollipop pink color (ur fovourite color). Mama order semalam dan dh dapat arinih...Jaga bebaik tau...